Van Raemdonck - Haard & Interieur plukt vruchten van onzekerheid rond energiebevoorrading.

Dreigende energietekorten in België doet opvallend meer vraag ontstaan naar de mogelijkheden om te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van elektriciteit of gas.

De nieuwswebsite ‘Made in Oost-Vlaanderen’ interviewde Wim Van Raemdonck. U kunt het volledige artikel lezen op http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/van-raemdonck-haard-interieur-plukt-vruchten-van-onzekerheid-rond-energiebevoorrading/

U vindt hier enkele fragmenten uit het interview:

Het worden drukke tijden voor de ateliers van Van Raemdonck Haard & Interieur in Waasmunster, die totaalconcepten vervaardigen van haarden en kachels. Het maatwerk waarin de firma zich met een houtatelier, een metaalatelier en een steenatelier specialiseert, lokt nogal wat volk naar de toonzaal in Sint-Niklaas. “De vraag of we komende winter al dan niet zonder stroom zullen vallen, doet opvallend meer vraag ontstaan naar de mogelijkheden om te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van elektriciteit of gas”, legt zaakvoerder Wim Van Raemdonck uit. “De mensen proberen het risico te spreiden. Zo kiezen ze voor een centrale verwarming die werkt op gas, maar grijpen ze voor de keuze van de haard, toch naar een houthaard.” “Steeds meer consumenten plooien zich terug in de gezelligheid van het veilige eigen nest. Cocooning blijft een trend en mensen kiezen voor de sfeer en gezelligheid van het haardvuur.” “We werken ondertussen met een twintigtal arbeiders en bedienden”, zegt hij, “en we verwachten dat we ook de komende jaren een mooie groei zullen kunnen neerzetten.”

Wim Van Raemdonck
Copyright 2022 - Van Raemdonck - Haard & Interieur - All rights reserved